Απόδραση στο Καρπενήσι

Ο καλύτερος Χειμερινός Προορισμός…

Το Καρπενήσι, είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας και είναι χτισμένο στους πρόποδες της νοτιοδυτικής πλευράς του Βελουχιού, του αρχαίου Τυμφρηστού, σε υψόμετρο 960 μέτρων. Απέχει από την Αθήνα 295χλμ., από το Αγρίνιο 89 χλμ., από τη Θεσσαλονίκη 370χλμ. και από την πόλη της Λαμίας 75χλμ. ενώ αποτελεί το μοναδικό αστικό κέντρο του νομού.

Περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα Καρπενήσι, οικισμός Γοργιανάδες, Άγιος Nικόλαος, Bουτύρο, Mυρίκη,  Kορυσχάδες , Φιδάκια, Άγιος Ανδρέας, Αγία Bλαχέρνα, Kαλεσμένο, Παπαρούσι, Παυλόπουλο, Σελλά (Μηλιά), Στεφάνι και Στένωμα.

Είναι από του δημοφιλέστερους ορεινούς προορισμούς αφού καθηλώνει τον επισκέπτη με την μοναδική φυσική ομορφιά του. Σε απόσταση 12 χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου, βρίσκεται το φημισμένο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου το Βελούχι, επίσης Μπορείτε να επιδοθείτε σε διάφορες δραστηριότητες όπως rafting, canyoning, mountain bike, ιππασία, 4X4, ορειβασία και πεζοπορία μέσα σε ειδυλλιακές τοποθεσίες ενώ αποτελεί ένα τέλειο ορμητήριο για εκδρομές σε πανέμορφες τοποθεσίες της ευρύτερης περιοχής.

Η περιοχή της Ευρυτανίας είναι μια από τις πέντε περιοχές του κόσμου σε καθαρότητα, δηλαδή σχεδόν μηδενική μόλυνση .

Ένα είναι σίγουρο όποιος έρχεται στο Καρπενήσι το ερωτεύεται …!!!

       

 

 

 

 

 

Facebook